latinica  ћирилица
31/08/2014 |  21:51 | Аутор: Независне

Погинула пред очима вјереника и друга

Пјешак Кристина Тубин (27) из Брезичана, код Приједора, погинула је у том мјесту када ју је ударио голф 2, док је прелазила пјешачки прелаз.

Из полиције су потврдили да се несрећа догодила око 20 часова у суботу на магистралном путу Приједор - Нови Град. Голфом је управљао Срђан Милошевић (27) из Цикота, који је послије несреће приведен и испитан, а потом пуштен да се брани са слободе.

"Наређена је обдукција тијела настрадале као и вјештачење техничке исправности возила. Изузета је крв од возача како би било утврђено да ли је у тренутку несреће био у алкохолисаном стању", рекла је данас Сњежана Петковић, дежурни тужилац.

Мјештани Брезичана у шоку и невјерици због ове трагедије тврде да је дјевојка страдала непажњом возача.

"Кристина је кренула са момком у град, стали су на тротоар како би она отишла до продавнице нешто купити. Прелазила је пјешачки прелаз и у тренутку кад је требало да закорачи на тротоар, ударило ју је ауто", прича мјештанин који није желио да му наводимо име.

Стравичан призор, како каже, посматрао је Кристинин друг, који се у том тренутку враћао из продавнице и ишао њој у сусрет.

"Она је прилазила другу како би се поздравила с њим и одједном ју је ауто одбацио у ваздух. Младић је стајао скамењен, кесе су му испале из руке када је видио шта се дешава", казао је овај мјештанин, истичући да је овај стравичан призор видио и њен момак.

Додао је да је и њен друг избјегао за длаку несрећу јер је и он био закорачио да пређе улицу.

"Од силине удара Кристина је одлетјела у ваздух и пала неколико дестина метара даље и на мјесту је била мртва. Возач голфа, који ју је ударио, стао је тек неколико десетина метара даље", прича овај мјештанин, додајући да је Кристина требало заједно са момком и друговима да иде на свадбу у Требиње.

Иначе, Кристина је требало ове године да дипломира на БЛЦ-у информатику, а недавно се вјерила са момком са којим је дуго у вези.