latinica  ћирилица
01/09/2014 |  09:59 | Аутор: РТРС

Обилне падавине праћене грмљавином

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ данас се очекују обилне падавине праћене јаким ударима вјетра, осјетним падом температуре, понегдје и градом.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од 17 степени на сјеверозападу до 24 степена на сјевероистоку и истоку.

Хидрометеоролошки завод Републике Српске саопштио је да се очекује већа количина падавина, и то на западу и југу од 40 до 60, а у већини предјела од 20 до 40 литара по метру квадратном.

Јаче наоблачење је у току ноћи и у рано ујутру захватило западне, југозападне и сјеверозападне крајеве уз кишу и пљускове са грмљавином, а током дана ће наоблачити и у осталим крајевима, уз кишу, пљускове и грмљавину, које ће бити интензивније на југозападу.

Падавине ће се поподне и према крају дана премјештати према централним предјелима и истоку, гдје ће јачати и мјестимично бити обилније, а на југу се очекују израженији грмљавински процеси с интензивнијим пљусковима. Према ноћи киша ће слабити, понегдје и престати.

Јутрос је у БиХ претежно облачно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином, у већем дијелу земље.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница осам степени Целзијусових, Купрес 13, Бихаћ, Иван-седло и Соколац 14, Бугојно, Горажде, Приједор, Сребреница 15, Јајце 16, Бањалука, Сански Мост, Сарајево, Тузла 17, Градачац, Ливно, Зеница, Зворник 18, Бијељина, Добој, Требиње 19, Мостар 20 и Неум 21 степен.

Количина падавина у протекла 24 часа: Приједор 33 литара по метру квадратном, Бањалука и Нови Град 30, Бихаћ 22, Сански Мост 21, Мркоњић Град 16, Сребреница 15, Градишка 11 и друго.