latinica  ћирилица
26/11/2014 |  13:21 | Аутор: СРНА

Додик: Имамо легитимитет и капацитет да представљамо српски народ

Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је да СНСД са коалиционим партнерима има легитимитет и капацитет да на нивоу БиХ представља српски народ и Републику Српску.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик вјерује да власт на нивоу БиХ неће формирати представници политичких партија које су потписале "сарајевски споразум".

- Савез за промјене нису политички представници Републике Српске, нити српског народа. СНСД је добио највећи број гласова на општим изборима у Републици Српској и на нивоу БиХ и то су разумни аргументи, према којима смо незаобилазан фактор у формирању власти на нивоу БиХ - изјавио је Додик у Бањалуци.

Он је истакао, да ће СНСД снажно оспорити било какву одлуку на нивоу БиХ која није у интересу Српске.

Лидер СНСД је истакао да потпредсједник СДА Бакир Изетбеговић жели да направи нестабилну и конфузну ситуацију у Српској.

- Изетбеговић тврди да је нашао добар начин сарадње на нивоу заједничких институција са одређеним политичким партијама из Српске. СНСД никада није ишао у институције власти на нивоу БиХ зато што је то желио, али је сматрао политичком обавезом да представља Републику Српску - нагласио је Додик.

Подсјетивши да БиХ нема владу, него Савјет министара, Додик је рекао да, у том погледу, сваки одлазак у Сарајево треба разумјети на начин да тамо некога представљате, а не да са неким правите коалиције.