latinica  ћирилица
12/12/2014 |  22:27 | Аутор: Агенције

Човић: Састанак у Бриселу мало више ће отворити врата ЕУ за БиХ

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић сматра да састанак министара спољних послова земаља ЕУ 15. децембра у Бриселу о њемачко-британској иницијативи за БиХ неће донијети нешто спектакуларно, али да ће бити донене јасне одлуке, те мало више отворена врата ЕУ за БиХ.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

"Очекујем позитиван став и 15. децембра, али је онда на нама да озбиљно радимо, да оставимо по страни Брисел и ЕУ и схватимо да ово радимо због наших грађана", рекао је Човић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да не види ниједан разлог да БиХ не добије кандидатски статус, јер оквири постављени пред БиХ представљају благе препреке.

"Не мислим да ће ти састанци нешто спектакуларно донијети, али сам сигуран да ће на трагу договора који су имали са нама у Сарајеву донијети јасну одлуку и мало више отворити врата ЕУ за БиХ", рекао је Човић.

Он је додао да се не оптерећује питањем да ли ће БиХ у ЕУ ући за 50 или 20 година и да је много битније да се у БиХ обезбиједи живот по мјери човјека, јер ће на тај начин сигурно бити пожељнији партнер за ЕУ.