latinica  ћирилица
23/12/2014 |  10:25 | Аутор: СРНА

Босић: Потписници петиције нису довољно информисани

Предсједник СДС-а Младен Босић сматра да су потписници петиције за очување Републике Српске "насјели' на, како је рекао, причу /предсједника Српске Милорада/ Додика о директној угрожености Републике Српске, која се своди на то да без њега на власти нема Српске".

Коментаришући петицију, коју је потписало више од 150 јавних личности и лидера патриотских политичких организација у Србији, а којом апелују на званичнике и страначке лидере у Републици Српској да раде на њеном очувању, Босић је рекао да "Додик већ дуже сије страх да је Српска угрожена, да има унутрашње непријатеље и да су сви они који нису уз СНСД страни плаћеници".

"Нажалост, то се примило код одређеног броја људи, који не живе у Републици Српској и који нису довољно информисани", рекао је Босић за "Вечерње новости".

Више од 150 јавних личности и лидера патриотских политичких организација у Србији потписало је 19. децембра петицију којом апелују да званичници и страначки лидери у Републици Српској раде на њеном очувању.

Апел у виду петиције потписали су истакнути српски интелектуалци, академици, професори универзитета, књижевници, лидери Демократске странке Србије, Покрета "Двери" и Српске радикалне странке.

Они су позвали политичаре у Републици Српској да се "уздрже од учешћа у било ком нивоу власти на штету српског народа".

Међу потписницима петиције су академици Коста Чавошки, Василије Крестић, Рајко Петров Ного, Гојко Ђого и Драган Недељковић, предсједник ДСС-а Санда Рашковић Ивић, предсједник СРС Војислав Шешељ и члан Старешинства покрета "Двери" Бошко Обрадовић.

Ту су и професори Леон Коен, Мило Ломпар, Слободан Антонић, Јасмина Вујић, Мирко Зуровац, Ратко Марковић, Милан Брдар, сенатор Републике Српске Миливоје Иванишевић, уредник часописа Нова српска политичка мисао Ђорђе Вукадиновић, књижвник Милован Данојлић, спортиста Милутин Шошкић и други.