latinica  ћирилица
03/02/2015 |  16:38 | Аутор: Агенције

Мегајахта за богаташице

Луксузне приватне јахте осмишљавају се да би се угодило мушкарцима, а приликом њиховог дизајнирања уопште се не размишља да би можда и нека жена са дебљим новчаником могла да је купи, каже дизајнерка Лидија Берсани. Имајући то на уму креирала је прву мегајахту за богаташице.

 Бијела јахта биће 80 метара дугачка, а унутрашњост и спољашњост биће украшени кристалима, златом, крзном и цвјетним аранжманима. Зваће се "La Belle", односно „Љепотица“. 

Дизајн јахте комбинује заобљене ивице и линије, цвјетне аранжмане, простране стаклене површине, велике позлаћене мозаике, лустере од „сваровски“ кристала.

На многим мјестима коришћене су разне врсте драгуља и оникса. Намјештај је ручно прављен од разних племенитих врста дрвета.

„Примјетно је да је јахта осмишљена у изразитом Берсани стилу - романтична је и топла. Бијела и златна боја су доминантне. Унутрашњост је богато украшена са елементима који обезбјеђују комфор прије свега“, каже дизајнерка Лидија.

Иначе, са шест луксузно опремљених спаваћих соба, јахта је намијењена за 12 особа. Главна спаваћа соба налази се на другој палуби и изузетно је опремљена.

Огроман, округао кревет са балдахинима заузма централно мјесто. Осим тога, власница ће у својој спаваћој соби имати приватну терасу, дебеле завјесе, златни украси и цвјетни теписи.

Поред још пет спаваћих соба, гости могу да уживају у спа просторији са базеном за хидромасажу, сауном, хаманом и базеном са хладном водом. Има и мања просторија за вјежбу са приступом спољном ђакузију.

Постоји и библиотека са камином, салон за љепоту, дискотека, биоскоп и неколико барова.

Свака од пет палуба има спољни дио за опуштање и сунчање. Све су повезане лифтом и степеништима. Наравно, на горњој палуби постоји и мјесто за слијетање хеликоптера.

Што се цијене тиче, Берсанијева је рекла да нажалост још није познато колико ће коштати.

„Идеја да се направи изузетно луксузна јахта са златним украсима, 'сваровски кристалима', драгим камењем и другим скупоцјеним материјалима. Сигурна сам да неће бити јефтина“, истакла је дизајнерка.