latinica  ћирилица
13/03/2015 |  20:09 | Аутор: Агенције

Индија: Остао без младе јер није знао да сабира!

Млада у једном индијском селу напустила је вјенчање када је схватила да њен будући муж не зна да ријеши најједноставнији математички задатак.

 Ех, да је пазио више на часовима математике... Један младожења у Индији је на питање колико је 15 плус шест, рекао 17. Када је чула одговор, млада је отишла са вјенчања.

Породица младожење покушала је да убиједи младу да се врати, али она је одбила, јер је лагао о свом образовању, навео је полицајац Ракеш Кумар.

“Младожењина породица нас је држала у незнању о његовом слабом образовању. Чак и првачић може да одговори на то питање“, објаснио је младин отац Мохар Синг.

Вјенчање у селу Расулабад, близу индустријског града Канупура, у сјеверној индијској држави Утар Прадеш, завршено је тако у сриједу због погрешне рачунице.

Породице су вратиле све поклоне размијењене прије венчања, а између породица је послије неспоразума посредовала полиција.

Већину бракова у Индији уговарају породице, а младенци, осим кратких састанака, ријетко имају прилику да се боље упознају прије свадбе.

Једна млада се прошлог мјесеца удала за госта на свадби, пошто је њен несуђени муж добио напад на вјенчању. Младожењина породица је крила да има епилепсију. Док је он био на путу за болницу, млада је питала једног од гостију да га замијени и вјенча се са њом.