latinica  ћирилица
08/04/2015 |  18:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Цијела Британија му се смије: Камерон јео хот дог виљушком и ножем

Британски премијер Дејвид Камерон не престаје да буде предмет подсмијеха цијеле нације, од када је у понедјељак фотографисан како једе ход дог виљушком и ножем.

Учествујући на скупу у оквиру кампање за парламентарне изборе, који ће у Великој Британији бити одржани 7. маја, лидер конзервативне странке је требало да покаже да је "обичан човјек" који једе виршле и пије пиво.

Операција "зближавања с народом" завршила се неславно када је премијер дохватио есцајг како би савладао хот дог у тањиру.
Британски медији и друштвене мреже протумачили су тај чин као доказ Камероновог снобизма и немоћи конзервативне странке да се ослободи имиџа да нису као "сав обичан свијет".

"Дејвид Камерон не зна како се једе хот дог", "Нећу да кријем, ја сам сноб", само су неки од наслова који су осванули у британској жутој штампи.

"Ма ко то једе хот дог са виљушком и ножем?", пита се Дејвид Џек, новинар "Тајмса".
"Ја то редовно радим с хамбургером у МекДоналдсу, прије него што затражим листу с винима", један је од шаљивих коментара на Твитеру.

"Извините, али не могу да гласам за некога ко хот дог једе виљушком и ножем", огласио се други твитераш.

Дејвид Камерон је раније изјавио да нема намјеру да мијења свој снобовски акценат како би привукао више гласова, нити да се извињава због "привилигованог дјетињства" и школовања у престижним школама.

Као и принчеви Вилијам и Хари, и добар дио британске руководеће класе, Камерон се школовао на престижном Итону, а дипломирао на Оксфорду.

Ово није први пут да се фотографија снимљена током оброка окрене против једног од главних кандидата на изборима.
Фотографије шефа лабуриста Еда Милибенда у неспретном покушају да савлада сендвич са сланином запечатиле су његов имиџ трапавог политичара.