latinica  ћирилица
12/04/2015 |  10:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђурић: КиМ за Србе суштина идентитета

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствао је поноћној литургији у цркви Светог Димитрија у Косовској Митровици одакле је честитао вјерницима Ускрс и поручио да је Косово и Метохија за Србе суштина идентитета.
Ђурић на васкршњој литургији у К. Митровици - Фото: ТАНЈУГ
Ђурић на васкршњој литургији у К. МитровициФото: ТАНЈУГ

"Трудимо се да нас овај Васкрс подсјети и опомене на људске вриједности на којима смо ми као народ увијек били саздани и засновани и подсјетимо се тога да су Косово и Метохија не само на територији јужне покрајине него и на сваком другом мјесту гдје Срби живе", рекао је Ђурић.

Он је поручио да је КиМ и у Скопљу, Цетињу, Невесињу, Книну, Бањалуци, Београду и у Суботици "широм свијета гдје живе Срби тамо је и Косово и Метохија".

Ђурић је нагласио да Косово и Метохија за Србе није само парче територије, парче земље, него да је за Србе Косово и Метохија суштина идентитета и основна духовна и историјска вертикала "на којој смо као народ засновани".

"Срећан празник Христос васкрсе, Ваистину васкрсе", поручио је вјерницима директор владине Канцеларије за Косово и Метохију додајући да треба да се сјетимо ријечи патријаха Павла који је на питање: "Када ће нам бити боље?" одговорио "биће нам боље када будемо бољи људи".

Литургију у цркви Светог Димитрија у Косовској Митровици, која је била пуна, присуствао је и градоначелник Сјеверне Митровице Горан Ракић који је свима који славе честитао Ускрс уз жељу да данашњи дан проведу са својим најмилијима.

Поноћну литургију у храму Светог Димитрија у Косовској Митровици служио је ставрофор Милија Арсовић.