latinica  ћирилица
15/04/2015 |  11:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Путин на Твитеру прати само себе

Налог руског предсједника Владимира Путина на руском прати 1,18 милиона људи, док он прати само један Твитер налог - сопствени енглески налог.

Друштвене мреже попут Твитера, Фејсбука и Инстаграма постале су саставни дио свакодневне комуникације политичара, њихових ПР тимова са јавношћу.

И док већина свјетских лидера има више милиона пратилаца, а и сами прате многе, руски предсједник са енглеског налога прати девет особа, а са руског само себе, односно свој налог на енглеском језику.

Међу одабранима које Путин прати су (поред њега самог) и премијер Индије Нареднра Моди, предсједник Венецуеле Николас Мадуро, предсједници Панаме и Колумбије, Рикардо Мартинели и Хуан Мануел Сантос, као и двије латиноамеричке предсједнице - Дилма Русеф из Бразила и Кристина Кирхнер из Аргентине.

Амерички предсједник Барак Обама је, међутим, убједљиво најпраћенији свјетски лидер са 58 милиона пратилаца, док он прати чак 644.000 људи. Интересантан податак је и да се Путин и Обама не прате међусобно.

Без обзира на то што руски предсједник има око 56 милиона сљедбеника мање од америчког, Путин се недавно нашао на првом мјесту међу свјетским лидерима на листи најутицајнијих људи, коју је недавно објавио амерички магазин "Тајм", на основу онлајн анкете.