latinica  ћирилица
18/04/2015 |  20:44 | Аутор: РТРС

РТРС прославља 23 године постојања (ВИДЕО)

Телевизија Републике Српске прославља 23 године постојања и рада. Свих протеклих година била је уз грађане Српске и информисала их о актуелним догађајима. Својим радом и квалитетом обећавају да ће тако бити и убудуће.
РТРС - Фото: РТРС
РТРСФото: РТРС

Прије 23 године, тачније 19. априла 1992. године, у тешким условима тадашњи радници поставили су темеље садашњој Телевизији. Данас, у савременим условима, са новом и модерном опремом, гледаоце могу очекивати бројне новине.

Нови програм РТРС плус, а и у технолошком смислу чекају нас нови изазови. Један од њих је и дигитализација, рекао је генерални директор Радио телевизије РС, Драшко Милиновић.

На 23. рођендан, Телевизија РС начинила је још један корак напријед. Од сутра наши гледаоци моћи ће да прате и нови програм РТРС плус, најавио је директор Телевизије Милан Трбојевић.

Честитајући генералном директору РТРС-а Драшку Милиновићу и свим запосленима 23. годишњицу, предсједник Републике Српске Милорад Додик навео је да је Радио телевизија у протекле 23 године постигла завидне резултате и постала програмски садржајан и што је најважније професионалан и објективан медијски јавни сервис свих грађана Српске.

Честитке генералном директору наше медијске куће и радницима упутила је и премијерка Жељка Цвијановић, која је рекла да је Телевизија од свог оснивања и емитовања првог Дневника до данас, прешла дуг и тежак пут, дијелећи судбину свог народа и одолијевајући бројним изазовима.

Пожељела је још много година успјешног рада, у настојању да и убудуће задрже стечено повјерење свих грађана Српске и наставе развој јавног сервиса на професионалан и одговоран начин.