latinica  ћирилица
20/04/2015 |  10:45 | Аутор: Агенције

"СР Техникс" сели послове у Србију

Једна од највећих свјетских компанија за одржавање, поправку и ремонт путничких авиона сели своју администрацију из Цириха у Београд.

Директор “СР Техникс Сервисес Србиа“ Марко Аспеси у интервјуу за портал Танго открива да је компанија изабрала баш Србију због тога што Србијаа постаје све атрактивнија међународним компанијама.

“Србија је географски добро лоцирана. Београд је динамичан и атрактиван град са добро образованом, високо квалификованом и вриједном радном снагом. Питање које смо поставили је: Да ли је неко друго мјесто прикладније за наше потребе. Јасан одговор је био: Не“, каже Аспеси.

У наредних годину дана планирано је пресељење 250 позиција које се односе на пословне функције и процесе, а који се тренутно обављају у Цириху.

Аспеси напомиње да би радници које траже требало да посједују искуство у пословним административним процесима, прије него у ваздухопловству.

"Искуство или страст према ваздухопловству и ваздухопловној индустрији свакако ће бити плус. За нека мјеста, то ће бити и неопходно. Прецизније, тип потенцијалних запослених који нас највише интересује су амбициозни професионалци који желе да граде своју каријеру у све већој међународној компанији“, рекао је.

Према његовим ријечима, компанија ће запосленима омогућити и обуку током рада, ако буде требало и Швајцарској.