latinica  ћирилица
20/04/2015 |  15:18 | Аутор: СРНА

Вишковић: Ускоро именовање експертског тима

Шеф Клуба посланика СНСД-а у НСРС Радован Вишковић, изјавио је да би ове седмице посланички клубови требало да предложе кандидате за експертски тим који ће учествовати у расправи пред Уставним судом БиХ о апелацији бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Вишковић је истакао да ће експертски тим заступати интересе НСРС пред Уставним судом БиХ у расправи о апелацији поднесеној због Закона о празницима Републике Српске, која је заказана за 27. мај.

- Клуб посланика СНСД-а ће у експертску групу предложити предсједника скупштинског Законодавног одбора Свету Јовановића, Жељка Мирјанића, а ако буде заинтересован, у тиму би био и Игор Радојичић - рекао је Вишковић.

Он је навео да би у експерском тиму требало да буде и посланик НДП-а у Парламенту Српске Драган Чавић, као неко ко има огромно политичко искуство, и професор на Правном факултету Универзитета у Бањалуци Миле Дмичић.

- То би требало да буде тим квалитетних људи који наше интересе пред Уставним судом БиХ могу бранити на најбољи могући начин - закључио је Вишковић.

Народна скупштина Републике Српске неће укидати Дан Републике ако би Уставни суд БиХ евентуално донио одлуку којом се поједине одредбе Закона о празницима Српске проглашавају неуставним, наводи се у Декларацији коју је парламент Српске усвојио у петак, 17. априла.