latinica  ћирилица
22/04/2015 |  13:30 | Аутор: СРНА

На Филипинима не пјевајте Синатру

Ако идете на Филипине и свратите у караоке бар никако не пјевајте чувени шлагер Френка Синатре "Мој пут" (Мy Wаy), јер највише пјевача страда због или током извођења те пјесме!

Године 2007. пјевач караока у Сан Матеу на Филипинима убијен је током извођења тог шплагера.

Чувар у објекту опоменуо га је да пјева Фалш. Након што је пјевач - аматер наставио, чувар је извукао пиштољ калибра 38 и пуцао занесеном извођачу у прса, убивши га на мјесту.

Од 2000. године двадесетак људи убијено је након извођења Синатриног класика.

Највише убиства и инцидената такве врсте догађа се на истоку Азије, одакле караоке и потичу.

"Мај веј убиства" стекла су толико лошу репутацију да су "спорни" шлагер неки власници барова и караоке клубова склонили са пописа пјесама.

Многи су разматрали "проблем" те пјесме и чињеницу да она код неких људи изазива насиље.

Неки психолози и музички стручњаци сматрају да текст пјесме подстиче понос и ароганцију код пјевача - "као да си неко, а заправо си нико и ништа".

Синтарини фанови, пак, сматрају да је он једини био у стању да је отпјева како треба и да други само провоцирају публику када изводе ту пјесму.

Филипини су врло насилно друштво па караоке само покрећу оно што тамо већ постоји, када се крше одређене друштвене норме - сматрају стручњаци за криминал.

И саме караоке изазивају испаде бијеса широм свијета.

Забиљежени су бројни случајеви када незадовољна публика шаком у лице, ножем у стомак или разбијеним флашама напада извођаче - аматере.