latinica  ћирилица
24/04/2015 |  15:41 | Аутор: СРНА

Москва: Отворена изложба "Упознај Републику Српску"

Изложба фотографија "Упознај Републику Српску" у Москви отворена је са циљем да упозна посјетиоце са љепотом и разноликошћу Српске, те промовише њену туристичку понуду, саопштено је из Туристичке организације Републике Српске
Москва: Изложба фотографија "Упознај Републику Српску" - Фото: СРНА
Москва: Изложба фотографија "Упознај Републику Српску"Фото: СРНА

Фотографије приказују градове и села, архитектуру, становништво, њихов живот и свакодневницу, основне културне манифестације и обичаје Републике Српске.

Одштампани су и промотивни материјали - туристичка брошура Републике Српске и "Гастронаут" као допунски подстицај за привлачење интереса за регион.

Пуну подршку отварању изложбе пружило је Представништво Републике Српске у Москви, које је успјело да реализује идеју српско-руског друштва "Братство" из Српске.

Изложбу су отворили замјеник шефа Представништва Републике Српске Морозов И.С, амбасадор БиХ у Руској Федерацији Иван Барбалић и предсједник српско-руског друштва "Братство" Рајко Ћулибрк.

Москва: Изложба фотографија "Упознај Републику Српску"

Међу гостима су били и представници "Народног радија", руско-српског портала "Сеница", Института славистике Руске академије наука и други.

Посебна пажња била је усмјерена на оне који су учествовали у хуманитарној акцији за помоћ настрадалим подручјима у Српској током поплава 2014. године. Додијељене су симболичне награде, односно књига Рајка Кузмановића "Трактати о уставноправном положају Републике Српске".

Изложба више од 70 фотографија Републике Српске биће отворена до сутра.