latinica  ћирилица
30/04/2015 |  08:08 | Аутор: СРНА

Шесторо ухапшено због кријумчарење дроге из ЦГ у БиХ (ВИДЕО)

Радивоје Лучић из Никшића и Драган Јововић из Плужина, осумњичени за промет дрогом, ухапшени су у оквиру акције кодног назива "Дијамант", саопштено је из Тужилаштва БиХ, по чијем је налогу акција извршена.
Хапшења - Фото: РТРС
ХапшењаФото: РТРС

Двојица држављана Црне Горе осумњичена су да су од новембра 2014. године до априла ове године, на подручју БиХ и Црне Горе, организовала криминалну групу ради међународне купопродаје, преноса, превоза, држања, посредовања у даљњој међународној продаји, слања и испоруке хероина, марихуане и хашиша, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Лучић је осумњичен је да је као организатор наведене криминалне групе ангажовао Јововића и друга њима позната лица која су, имајући одређене задатке и улоге као припадници групе, вршила међународни промет дрога, и то са подручја Црне Горе у БиХ.

МУП РС: УХАПШЕНИ ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Двоје лица, која су ухапшена на подручју општине Гацко у међународној полицијској акцији кодног назива "Дијамант", предата су у надлежност Тужилаштва БиХ, потврдио је данас портпарол МУП-а Републике Српске Милан Саламадија.

Саламадија је рекао да је ријеч о држављанима Црне Горе, чији су иницијали Д.Ј. и Р.Л, ухапшеним у акцији која је била усмјерена на хапшење организоване групе лица због производње и промета дрогама.

Он је навео да су службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а Српске извршили и претрес возила, који су користили ухапшени, и да је том приликом пронађено 255 грама хероина.

Саламадија је навео да је црногорска полиција на подручију Црне Горе ухапсила четири лица у оквиру ове акције.

Акција је резултирала проналажењем и 4,7 килограма сканка и 1,1 килограм хашиша.

Саламадија је додао да је ова заједничка акција трајала шест мјесеци, истакавши одличну сарадњу са црногорском полицијом.