latinica  ћирилица
30/04/2015 |  09:03 | Аутор: СРНА

АМС: Вангабаритни превоз терета на дионици Оџак-Лакташи

На дионици пута Оџак-Лакташи данас ће бити обављен транспорт вангабаритног терета, па се возачима савјетује спорија и опрезнија вожња на том правцу, те да поштују упутства овлаштених лица из пратње. Транспорт ће од 9.00 часова вршити предузеће "ЖПГ Сарајево".
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На снази је обустава саобраћаја у зауставној и спорој саобраћајној траци аутопута Градишка-Бањалука, локалитет Кутлешин Гај, због санације клизишта на косини поред аутопута, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионици магистралног пута ка граничном прелазу Рача саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, од 7.00 до 18.00 часова, због радова на реконструкцији Савског насипа.

На дионицама Нова Топола-Клашнице један, те Нови Град један, граница БиХ и Хрватске, саобраћај се од 7.00 до 18.00 часова одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила и постављену саобраћајну сигнализацију
због изградње и реконструкције водоводног система.

На магистралном путу Вишеград-Вардиште, због санације коловоза десне траке у дужини од 30 метара, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, уз повремене петнаестомунтне обуставе.

У току је санација оштећења коловоза на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, због чега су у току дана активне обуставе саобраћаја, не дуже од 30 минута.

Због извођења радова на дионици магистралног пута Невесиње-Мостар, Бакрачуша-Невесиње један, на снази су повремене десетоминутне обуставе саобраћаја.

На дионици магистралног пута Бањалука-Челинац, у мјесту Врбања, због извођења радова саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила и постављену саобраћајну сигнализацију.

На дионици магистралног пута Карановац-ентитетска граница /Угар/, у мјесту Бочац, због активираног клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком уз привремену саобраћајну сигнализацију.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука-Добој, на дионицама Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка измијењен је режим саобраћаја и то тако да ће повремене петнаестомунтне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи-Прњавор.

Повремене получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена биће активне на регионалном путу Поље-Подновље, локалитет Горњи Божиновци пет, од 9.00 до 15.00 часова, и на регионалном путу Добој Нови, од мјеста Шеварлије према мјесту Придјел Горњи, од 8.00 до 16.00 часова.

На регионалном путу Бушлетић-Модрича, у насељу Вишњик, изводе се радови на проширењу моста преко потока Дуса, па се радним данима од 7.00 до 19.00 часова саобраћај одвија једном саобраћајном траком наизмјенично, у трајању од 15 минута.

На дионицама регионалних путева Укрина-Горња Вијака и Карановац-Митровић на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

У Федерацији БиХ успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Олово, у мјесту Средње, гдје су до 15.00 часова актуелне повремене получасовне обуставе саобраћаја.

Због активираних клизишта потпуно је обустављен саобраћај на регионалним путевима Прибој-Теочак-Сапна, дионица Годуш-Растошница, и Тузла-Докањ-Шибошница, дионица Ловачки дом-Шибошница.

На граничним прелазима у БиХ тренутно нема дужих задржавања.