latinica  ћирилица
30/04/2015 |  10:04 | Аутор: РТРС

Министарство здравља о негативном мишљењу ревизије

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске је од Главне службе за ревизију јавног сектора добило негативно мишљење које је ревизор засновао на погрешним објелодањивањима појединих ставки у финансијским извјештајима, саопштено је из Министарства.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Како је саопштено, главна замјерка ревизије односи се на издату гаранцију извођачу радова на Централном улазу у јужно крило УБ Клинички центар Бања Лука. С тим у вези Министарство је документовало ревизији да је већ радило на отклањању ове неправилности (што је и представљено ревизији након достављеног нацрта ревизорског извјештаја), па је између осталог захтјев за издавање гаранције доставило Народној скупштини Републике Српске на изјашњење.

За издавања банкарске гаранције, Министарство има одлуке колективног органа, тј. Владе Републике Српске из чега су потпуно видљиве добре намјере Министарства и Владе да због несинхорнизације момента набавке опреме и момента завршетка грађевинскиог радова не дође до било какве штете и на тај начин угрожавања јавног интереса, наведено је у саопштењу.

Министарство здравља и социјалне заштите ће свакако узети у обзир све препоруке Главне службе за ревизију, те већ ради на отклањању свих указаних неправилности, истиче се у саопштењу.