latinica  ћирилица
30/04/2015 |  11:35 | Аутор: СРНА

Завод "Др Мирослав Зотовић"- почела градња терапеутског центра (ВИДЕО)

У бањском комплексу Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Слатини ,код Бањалуке озваничен је почетак изградње објекта павиљонског типа са терапеутским центром, чија је вриједност 16 милиона КМ.
Градња новог објекта Завода "Др Мирослав Зотовић" - Фото: СРНА
Градња новог објекта Завода "Др Мирослав Зотовић"Фото: СРНА

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да овај завод једна од најреферентнијих здравствених установа у Српској и региону, те да је добро организован.

"Изградња овог објекта побољшаће понуду и учинити здравствене услуге далеко квалитетнијим. Важно је што ће ту да буду запослени млади људи који ће моћи додатно да се едукују", рекао је Додик.

Он је нагласио да Завод биљежи све боље пословне резултате и може да инвестира у развој.

"Институције Републике Српске дале су сагласност и гаранције за финансијски аранжман којим су обезбијеђена средства за изградњу овог објекта. Надам се да ће изградњом нових објеката овај центар постати и туристички, а има доста простора и за приватну иницијативу", додао је Додик.

Министар здравља и социјалне заштите Српске Драган Богданић оцијенио је да је Завод за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" репрезентативна здравствена установа, која ће реализацијом наведеног пројекта унаприједити капацитете и побољшати лијечење свих пацијената.

"Ова здравствена установа заслужује подршку Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, која је и до сада била добра", рекао је Богданић.

Директор Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Горан Талић навео је да ће објекат имати 8.500 квадрата и 224 кревета.

"Рок изградње овог објекта је годину дана и требало би да буде запослено 50 здравствених радника. Кредит за изградњу овог објекта ће враћати Завод, а рок за отплату је четири године", рекао је Талић, напоменувши да је овај завод заинтересован и за куповину Центра "Слатекс".

Озваничењу почетка радова присуствовали су и предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић и директор Фонда здравственог осигурања Српске Дарко Томаш.