latinica  ћирилица
30/04/2015 |  11:46 | Аутор: СРНА

Бивши начелник И. Дрвара Ђуро Јосиповић осумњичен за злоупотребу положаја

Припадници Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бањалука поднијели су извјештај надлежном Окружном тужилаштву против два лица из Дрвара, Ђуре Јосиповића /69/ и Д.В. /52/, због сумње да су злоупотребом службеног положаја и несавјесним радом у служби причинили материјалну штету општини Источни Дрвар од 168.860 КМ.

Извјештај за кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења и несавјесан рад у служби поднесен је јуче, саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Ђуро Јосиповић је осумњичен да је обављајући функцију начелника општине Источни Дрвар током 2008. године злоупотријебио службени положај приликом изградње водовода на подручју ове општине и мимо основног пројекта и тендерских услова закључио Анекс уговора.

Он је осумњичен и да је 7. августа 2008. године као начелник општине потписао Записник о висини цијене ископа рова за полагање цијеви на изградњи водовода и уговорену цијену од пет КМ по метру кубном повећавао пет пута - на 25 КМ по метру кубном, чиме је укупно причинио штету од 168.860 КМ.

Д.В. се сумњичи да је у својству надзорног органа над извођењем поменутих радова очигледно несавјесно пустио, те није благовремено указао да се радови врше мимо основног пројекта и уговора, нити је обуставио извођење радова када се сазнало за нове чињеницу у погледу категоризације земљишта.

Он је признао промјену категорије земљишта у односу на категорију земљишта из пројекта и тендера и повећање цијене ископа на цијелој траси изградње водовода, а без измјене пројектне документације и сачињена новог уговора или анекса постојећег уговора.