latinica  ћирилица
30/04/2015 |  16:41 | Аутор: РТС

У Дубаију ускоро тенис под водом?

Пољски архитекта Кшиштоф Котала тренутно ради на невјероватном пројекту за који се нада да ће ускоро пронаћи инвеститоре како би његова замисао постала стварност.
Дубаи: Подводни тенис? - Фото: РТС
Дубаи: Подводни тенис?Фото: РТС

Котала планира да у Дубаију у близини морске обале сагради подводне терене за тенис. Каже да је већ завршио почетни дизајн, али да мора да се додатно ангажује како би привукао инвеститоре да уложе значајну суму новца у реализацију оваквог пројекта.

- Још увијек нисам пронашао инвеститора, али сматрам како је ово сјајна идеја која ће привући заинтересоване улагаче - рекао је Котала за Arabian Business.

- Ово је нешто сасвим оригинално и требало би да буде изграђено негдје гдје постоји традиција тениса што Дубаи чини идеалном локацијом - рекао је Котала додавши да идеја има снажан комерцијални потенцијал при чему се ради о комбинацији технологије, екологије и спорта.

До сада је у Дубаију планирана изградња неколико подводних објеката, а ове седмице саопштени су детаљи о вилама које се планирају градити под морем.

Компанија "Kleindienst Group" је саопштила да планира да изгради плутајуће објекте који ће бити комбинација виле и јахте при чему ће један спрат бити под водом. Они који буду жељели да приуште овакво задовољство мораће да издвоје око 1,36 милиона долара.

Прошле године компанија из Лос Анђелеса која се бави подморским туризмом објавила је како планира пројекат који би донио револуцију у ову врсту туризма и остварио приходе од око три милијарде долара. Планирано је да се изгради туристичка атракција у облику древног изгубљеног града који се налази под водом.

Такође, још 2013. године је најављена изградња подводног хотела, али реализација пројекта још увијек није почела.