latinica  ћирилица
30/04/2015 |  17:48 | Аутор: СРНА

Прњавор: Начелник Гатарић у сукобу интереса (ВИДЕО)

Комисија за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске донијела је рјешење којим је утврђено да се начелник општине Прњавор Синиша Гатарић налази у сукобу интереса.
Синиша Гатарић - Фото: илустрација
Синиша ГатарићФото: илустрација

Поступак је покренут на иницијативу одборника ПДП-а у Скупштини општине Прњавор Брана Жунића.

У наведеној иницијативи Жунић као разлог за утврђивање сукоба интереса наводи финансирање из буџета општине Прњавор вјештачког осјемењивања крава и јуница у оквиру програма за унапређење пољопривредне производње у 2013. и 2014. години и издвајања средстава из буџета општине Прњавор, преко Одјељења за инспекцијске послове, за збрињавање и нешкодљиво одстрањивање паса луталица-азил.

Из кабинета начелника општине Прњавор потврђено  је да је рјешење Комисије запримљено 27. априла.

Гатарић изражава чуђење што "комисија није образложила у чему се састоји сукоб интереса, осим таксативног набрајања познатих чињеница објављених у Службеном гласнику општине Прњавор, дефинисаних Законом о локалној самоуправи и Статутом општине Прњавор".

- Јасно је да ово рјешење има за циљ покретање медијске ујдурме, јер оно не садржи санкцију, нити обавезу коју би начелник могао или морао да предузме уколико је наводно у сукобу интереса - пише у саопштењу које је потписао Гатарић.