latinica  ћирилица
04/05/2015 |  10:22 | Аутор: СРНА

Марковић: Тужилац да реагује на пријетње Слаковића

Потпредсједник црногорске Владе Душко Марковић рекао је да би тужилац требало да реагује поводом пријетњи џихадисте из Бара Дамира Слаковића појединим посланицима Скупштине Црне Горе.
Дамир Слаковић - Фото: blic.rs
Дамир СлаковићФото: blic.rs

Марковић је изразио забринутост да би лица која учествују у борбама "Исламске државе" могла да угрозе регион, због чега је, како каже, неопходно кажњавање таквих бораца.

"Реаговање не смије бити само војно, већ и политичко, социјално и економско", рекао је Марковић.

Министар унутрашњих послова Црне Горе Рашко Коњевић рекао је да било која пријетња, посебно када је упућена званичницима, обавезује државне органе да предузме мјере сходно надлежностима.

"Управа полиције у сарадњи са Агенцијом за националну безбједност предузима активности и прати све потенцијалне изазове са којима се, нажалост, сусрећу и земље у региону", рекао је Коњевић за "Дневне новине".

Баранин Дамир Слаковић, који тврди да се прикључио организацији "Исламска држава", запријетио је грађанима Бара и појединим посланицима у црногорској Скупштини поруком "да ће `Исламска држава` доћи и да неће имати милости".

Слаковић је пријетећу поруку поставио на свом "Фејсбук" профилу и тврди да се бори на страни "Исламске државе", на подручју између Ирака и Сирије.

Пријетњу је упутио посланицима Азри Јасавић, Рифату Растодеру и Дритану Абазовићу, које је назвао "отпадницима који мисле да су муслимани".

Према процјенама црногорске тајне полиције, на ратишта у Сирији отишло је 13 црногорских држављана, од којих су двојица погинула.