latinica  ћирилица
04/05/2015 |  13:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Стефановић: Забрана кампа зилота ако тужилаштво одлучи

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да ће полиција забранити камп зилота само уколико Тужилаштво буде утврдило да у томе постоје елементи кривичног дела.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Како су пренијели поједини медији, припадници самозване "Српске истински православне цркве", познатији као зилоти, прије пар дана објавили су нови позив за "Светолазарев омладински камп", гдје дјеца обучена у војничку униформу уче да пуцају из реплика калашњикова.

Стефановић је рекао да је полиција урадила све поводом кампа зилота, да је предала тужилаштву све информације и да ће наставити да посматра и провјерава да ли у том случају има елемената кривичног дела.

Стефановић је поводом најава о поновном организовању кампа зилота рекао да је полиција предузела одређене кораке, да је разговарала са организаторима и родитељима и све прикупљене информације прослиједила Тужилаштву.

"Ми смо наш дио посла обавили и на основу евентуалних квалификација Тужилаштва предузећемо даље кораке. Ако Тужилаштво сматра да има елемената кривичног дјела, ми ћемо забранити", рекао је Стефановић.

Министар је додао да полиција, ако Тужилаштво каже да ту нема елемената кривичног дјела, може да настави да провјерава и посматра, а да би све остало било нарушавање права и слобода.