latinica  ћирилица
04/05/2015 |  13:45 | Аутор: СРНА

Андрићград за два дана посјетило 15.000 туриста

Андрићград је за вријеме првомајских празника посјетило око 15.000 туриста из цијелог свијета, а највише из Србије, рекао је менаџер Андрићграда Ђорђије Шипчић.

- Сви смјештајни капацитети током протеклог викенда били су попуњени у Андрићграду, тражио се кревет више, а највише туриста било је из Србије, Њемачке, Бугарске, Јапана и Македоније - навео је Шипчић.

Он је истакао да су и угоститељски објекти били пуни, а да су туристи највише заинтересовани за културне садржаје Андрићграда.

- Туристи су током боравка у Андрићграду најчешће посјећивали галерију "Лубарда" у Андрићевом институту, као и мултиплекс "Доли Бел" са различитом понудом филмова - додаје Шипчић.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да се, према интересовањима на Сајму туризма у Београду, очекивао долазак великог броја туриста у Андрићград и Вишеград.

- На Сајму је владало велико интересовање, тако да се то одразило и на посјету током првомајских празника - рекла је Тодоровићева и додала да су туристички радници и радници угоститељских објеката били задовољни.

Она је истакла да је Андрићград центар културе и умјетности и да током цијеле године привлачи туристе својим садржајима, а да су забиљежени доласци туриста из Јапана, Тајланда, Јужне Америке и цијеле Европе.

Осим повећаног броја ноћења, ови резултати допринијеће јачању имиџа комплекса Андрићград и комплетне општине Вишеград, кажу у туристичкој организацији Вишеград.

- Током протеклог викенда, за вријеме првомајских празника, на граничном прелазу Вардиште регистровано је 18.806 прелазака странаца - рекао је инспектор за контролу преласка граница Мурис Пељто.

Андрићград је у протеклој години посјетило око 200.000 туриста из свих дијелова свијета.