latinica  ћирилица
05/05/2015 |  08:09 | Аутор: Блиц

Ухапшен један нападач на Србина код Гњилана

На улазу у село Пасјане на Косову и Метохији, синоћ је ножем избоден мјештанин тог села Зоран Костић (41).
Полиција Косова - Фото: AP
Полиција КосоваФото: AP

Полиција Косова је потврдила да је ухапсила једног од нападача на Зорана Костића код села Пасјане код Гњилана, док је други у бјекству.

По портпаролу Регионалне полиције Хашанију, Костић је у Регионалној болници у Гњилану, а његов живот није у опасности.

 Портпарол Регионалне полиције је рекао да је идентитет другог нападача познат полицији и за њим се интензивно трага.

Костић је изјавио за Радио КиМ из Чаглавице да су му пут препречила двојица нападача из сусједног, албанског села Влаштица, који су га зауставили док се са породицом враћао из Гњилана у Пасјане.

Предсједник општине Партеш-Пасјане Драган Николић изјавио је Танјугу да овај инцидент има за циљ да заплаши Србе у овом делу Косова и да од МУП-а Косова тражи да одговорне приведу и ухапсе.

"То је био покушај убиства. Двојица Албанаца из суснедног села Влаштица су Зорану Костићу, кога су срели на улици, аутомобилом блокирали пут, а затим га напали ножевима и тешко повриједили. Они су се послије тога аутомобилом удаљили, али мјештани су их препознали", казао је Николић.

"Костић своје нападаче није познавао, нити је имао било каквих пословних односа са њима. Циљ овог напада је да се Срби застраше и протерају", оцијенио је Николић и позвао надлежне да нађу и казне починиоце.