latinica  ћирилица
12/05/2015 |  20:19 | Аутор: Б92

Изуми који су зарадили милионе

Понекад је за пословни успјех потребнија срећа и почетни капитал него упоран рад. Погледајте примјере људи који су на изумима осигурали будућност својој породици.
Изуми који су зарадили милионе    (Фото:cbnc.com) -
Изуми који су зарадили милионе (Фото:cbnc.com)

Колико год вам се нека идеја чинила глупом, модерно је тржиште показало да то нема везе са тиме хоће ли постати уносна или не. Власници ових изума свакако су имали среће, а захваљујући својим идејама на крају су зарадили милионе.

На десетом мјесту најуноснијих изума нашла се играчка која има неколико љепљивих ногу и која би када је баците на зид полако ходала низ сам зид попут неког чудног инсекта. Ову играчку је свом сину купила једна мајка у Кини. Он је касније откупио права на овај изум за 100.000 долара, а зарадио је много више будући да је продао око 250 милиона примерака ове необичне играчке.

Девето мјесто заузима жути смајли који је 1971. године био веома популаран у Америци. Браћа која су откупила овај дизајн за само 45 долара, временом су зарадила преко 50 милиона долара.

На осмом мјесту се налази играчка Фрби, која је у деведесетим годинама била веома популарна и која је продата у више од 40 милиона примјерака.

На листи се налази и Тамагочи. Игрица у облику јајета продата у преко 70 милиона примјерака. Овај љубимац је захтјевао константну његу, а дјеца су га обожавала.

Пластични штапићи жеља су такође били велики хит који је зарадио доста пара, а на самом врху ове листе налази се камен љубимац. Колико год то нестварно звучало овај "љубимац" је продат у више од 5 милиона примјерака и свом творцу је донио лијепу зараду.