latinica  ћирилица
26/05/2015 |  12:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Арнолд Шварценегер ће поново бити Конан

Холивудски глумац Арнолд Шварценегер поново ће бити Конан Варварин, преносе електронски медији.

Шварценегер ће чим заврши обавезе везане за филм "Terminator genesis" (који у биоскопе у Србији стиже 2. јула захваљујући Taramount-у) започети снимање наставка филма "Конан Варварин" из 1982.

Како преносе медији, продуцент и сценариста филма "The Legend of Conan" Крис Морган недавно је изјавио да ће нови филм бити наставак оригинала Џона Милијуса и логичан продужетак лика који је створен филмом из 1982.

"Кад га поновно сретнемо, Конан је већ проживио живот као лопов, ратник, гусар, краљ и легенда, а сад је старац", рекао је Моган. "Старац који и даље витла мачем".

Његова намјера је да сними филм који ће остати вјеран "бруталном тону" и визији Џона Милијуса и који ће прави фанови прихватити, а сматра да ће му помоћи и то што је у снимање укључена прва генерација правих обожавалаца оригинала.

"Први филм био је бруталан. Конана и волимо због његове политичке некоректности. Он не размишља, он дјелује. А студио је од нас тражио да створимо наставак достојан филма из 1982.", рекао је он.

Морган је додао и да ће се у "The Legend of Conan" вратити најмање три глумца из првог филма, али није открио о коме се ради.

Такође, приче из другог и трећег "Конана" ће бити прескочене. Снимање би требало да почне ове јесени.

"Конан Варварин" заснован је на причама Роберта Е. Хауарда из 1930-их а београдски Darkwood објавио је и стрип хронике овог јунака.