latinica  ћирилица
28/05/2015 |  09:12 | Аутор: СРНА

Павић: Промјена скупштинске већине - шупља прича

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић рекао је да је скупштинска већина и владајућа коалиција у Републици Српској чврста, а најаве опозиције о промјени снага у Народној скупштини су "шупље приче" које су неоствариве.
Предсједник ДНС-а Марко Павић - Фото: СРНА
Предсједник ДНС-а Марко ПавићФото: СРНА

"Владајућа коалиција је чврста, имамо довољно посланика да изгласамо све одлуке које су од интереса за Српску и њене грађане. Број посланика није споран за ту подршку, а увијек имамо и више од 42 посланика", рекао је Павић.

Он је нагласио да опозиционе странке сада имају мање посланика него на почетку рада овог сазива Народне скупштине Републике Српске, а ни тада нису имале већину, због чега је апсурдно говорити о некој новој већини.

"Вјероватно излазе са таквим изјавама које се не могу спровести у стварности да би улили храброст неким људима, јер је очигледно да је добар број њихових посланика незадовољан и да напуштају опозицију", истакао је Павић.

Павић је за "Глас Српске" рекао да посланици Напредне Српске у посљедње вријеме одступају од политике ДНС-а и коалиционог договора са ДНС-ом.

"Њихове изјаве и гласање нису у складу са оним како су се понашали након што су гласали за избор Владе и што смо коалиционо договорили. ДНС се не слаже са њиховим изјавама, а о томе шта ћемо урадити ускоро ћемо разматрати на органима странке", истакао је лидер ДНС-а.

Павић је оцијенио да је апсурдно вршити реконструкцију Владе Републике Српске четири мјесеца након њеног формирања.

"Влада је донијела неопходна акта да Република Српска и њене институције могу да функционишу. Ово је вријеме када тек почињу оцјене рада Владе, а ми о томе нисмо расправљали ни на посљедњем састанку у уторак нити раније", рекао је Павић.