latinica  ћирилица
08/06/2015 |  19:45 | Аутор: Вечерње новости

Физичар упозорава: На Марсу се догодио геноцид, исти сценарио пријети Земљи

Физичар Џон Бранбенбург ће у суботу на годишњем окупљању америчког друштва физичара представити теорију којом ће највјероватније шокирати многе.
Марс (Foto: Istock) -
Марс (Foto: Istock)

Физичар Џон Бранбенбург ће у суботу на годишњем окупљању америчког друштва физичара представити теорију којом ће највјероватније шокирати многе.

Наиме, он тврди да је на Марсу живјела древна цивилизација коју је нуклеарним нападима с лица "Црвене планете" "избрисала" друга ванземаљска раса, пише "Дејли мејл".

Физичар тврди како су стари Марсовци заправо били раса Сидонијани, а трагови геноцида могу се видјети и данас. Његово истраживање темељи се на високој концентрацији ксенона-129 у атмосфери Марса, као и урана и торијума на површини те планете, што је документовала летјелица "Одисеја".

Научници су и раније налазили исте елементе у свемиру, али Бранденбург је сигуран да су те материја заправо доказ да је ријеч о нуклеарном нападу.

Бранденбург упозорова како и ми, становници Земље морамо да будемо опрезни, тако да он предлаже да се на Марсу постави база с људима како би "сазнали против чега се боримо".

Стручњак за НЛО Најџел Вотсон, каже да Бранденбург није први који износи овакву теорију.

- Овакве приче и њихове варијације дају нам идеју да је наш Сунчев систем био поприште неколико нуклеарних битака између ванземаљских посјетилаца и старосједилаца - изјавио је Вотсон.