latinica  ћирилица
16/06/2015 |  13:55 | Аутор: СРНА

Великодушни људи спавају са рукама изнад главе

Људи који спавају са рукама изнад главе обично су великодушни и добри пријатељи, а они који леже на боку извана изгледају снажно, али су у срцу веома осјетљиви - тврде научници.

Пред сан људи се намјештају у омиљени положај, а стручњаци кажу да то говори о њиховим карактерима и здрављу.

Роберт Псипс, британски стручњак за говор тијела, провео је истраживање и пронашао везу између положаја током спавања и психолошких особина људи.

Особе које спавају на боку и у положају фетуса често су забринуте - показује истраживање. Та лица извана изгледају снажно, али су, заправо, врло осјетљива.

Спавање на боку може да изазиве притискање живаца у рукама и ногама, што може да изазове хроничну бол.

Особе које спавају на леђима са рукама уз тијело обично су нефлексибилне, ригидне, тврдоглаве и воле да владају.

Иако је спавање на леђима добро за болове у том дијелу тијела, јер је кичма испружена, а притисак на екстремитете минималан, оно може изазвати хркање и апнеју, два стања која могу бити прилично неугодна за партнере.

Апнеја, привремени престанак дисања у сну, може бити лоша за срце.

Лица која спавају са рукама изнад главе обично су спремна да саслушају и помогну другима, а и добри су пријатељи - тврде научници.

Особа која спава на стомаку са раширеним рукама, што неки називају положајем "слободног пада", често има осјећај да нема контролу над оним што јој се догађа у животу.

Код спавања на стомаку глава је окренута лијево или десно, а такав положај изазива напетост у врату уз посљедично грчење мишића и хроничну бол.