latinica  ћирилица
16/06/2015 |  19:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Нови тренд - шишке испод мишке

На друштвеним мрежама и црвеном тепиху од Њујорка до Кине међу дамама се појавио нови тренд длакавих пазуха који је започела поп пјевачица Мајли Сајрус.
Мајли Сајрус започела тренд длакавих пазуха - Фото: getty
Мајли Сајрус започела тренд длакавих пазухаФото: getty

На популарном кинеском блог сајту Sina Weibo'' недавно је одржано такмичење длакавих пазуха у знак протеста због сталног друштвеног притиска на жене да се брију. Тај пројекат, пише АП, испратило скоро два милиона људи.

''У посљедње двије деценије била је много реклама за скидање незељених длака помћу крема и ласера а све са жељом да се поручи како је обавезно да их се жене отарасе'', казе једна од блогерки кинеског сајта Иксиао Јуе.

''Генерација моје мајке није имала такве проблеме. Данас младе дјевојке имају стални притисак од друштва да се депилирају'', додала је она.

Фотограф Бен Хупер у Лондону је покренуо онлајн изложбу ''Природна љепота'' на којој су приказне неке од највећих свјетских звијезда, модела и обичних жена са длакама испод пазуха.

Мадона, Џулија Роберс, Лејди Гага, Дру Баримор, Бијонсе су само неке од свјетских звијезда које су допринијеле да се тренд прошири међу женском популацијом.

Анђелика Среано, уредница љепоте у Инстајл магазину каже како нема правог приступа овом тренду - да ли га треба гледати из феминистичког, хигијенског или естетског угла - али једно је сигурно а то је да се тренд длакавих пазуха шири свијетом.