latinica  ћирилица
22/06/2015 |  13:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Твитер разведрава грчку кризу пјесмама о Grexitu

Друштвена мрежа Твитер покушала је да разведри ситуацију у вези са грчком дужничком кризом са хаштагом #grexit_songs, позивајући чланове да предложе пјесме на тему евентуалног изласка Грчке из еврозоне.

Већина предложених пјесама је на грчком, али неке од популарних пјесама на енглеском које се повезују са кризом и неспоразумима између Атине и њених међународних кредитора су The Clash "Should I Stay or Should I Go" и ABBA "Money, money, money. It's a rich man's world", преноси Ројтерс.

Међу приједлозима су и Битлси са песмом "Yesterday (all my debt payments seemed so far away)", Глорија Гејнор са "I Will Survive" и R.E.M. "It's The End of The World As We Know It".

У Бриселу се данас одржава ванредни самит међународних кредитора са делегацијом Грчке о рјешавању грчке дужничке кризе, и од чијег ће исхода зависити судбина те јужноевропске државе.

Грчка до 30. јуна мора да плати рату кредита од 1,6 милијарди евра Међународном монетарном фонду, а ако ускоро не добије преостала средства из актуелног програма међународне финансијске помоћи, до краја мјесеца могла би да банкротира и суочи се са изласком из еврозоне.