latinica  ћирилица
24/06/2015 |  12:15 | Аутор: klix.ba

Nokia 3210 најбољи мобилни телефон свих времена?

Компанија Nokia је најавила свој повратак на тржиште мобилних телефона. Фински гигант, који је некада био највећи произвођач мобилних на свијету, постигао је договор с Microsoftом и најавио да ће поново почети да производи мобилне телефоне 2016. године.
Нокија 3210 -
Нокија 3210

Microsoft је купио Нокијин одсјек за мобилне телефоне за 5,44 милијарди евра 2013. године након што је финска компанија забиљежила пад продаје, што су узроковали Appleови уређаји.

Међутим, предсједник Microsoftа Раџив Сури је рекао да ће се Nokia вратити на тржиште мобилних, а након те изјаве су многи осјетили носталгију па су се присјетили сјајне Nokia 3210 и онога због чега су је вољели.

Дуготрајна батерија

Батерија Appleовог iPhoneа у просjеку траје мање од једног дана, а Самсунгов Galaxy S6 није ништа бољи. Међутим, батерија Нокије 3210 могла је трајати и по седам дана, па чак и дуже у зависности од коришћења.

Није се кварила

Чест квар данашњих мобилних телефона је пуцање екрана, али се то Нокији 3210 није догађало. Овај уређај је био тежак 135 грама, а многи су се шалили и говорили да би могла да "преживи" земљотрес и атомску бомбу, а вjероватно и обоје у комбинацији.

Ако би Nokia 3210 испала на под, спао би јој задњи поклопац, батерија би јој испала и то би било све. Када би власник вратио све на своје мјесто, мобилни би поново радио савршено. Било је и шала да би прије бетон пукао неко Nokia.

Насљедник модела 3210 била је Nokia 3310, али је била једнако квалитетна, готово неуништива.

Различите боје маске

Nokia 3210 је била изузетно популарна и доступна у неколико боја, а било је могуће купити и маске направљене на различите теме.

Сјећате ли се игре "Snake"?

Популарна игра "Snake" била је итекако "заразна". Данас имамо много модерније игре, али "Snake" се не заборавља.

Занимљиво, Нокију 3210 је још увијек могуће купити путем онлине огласа.