latinica  ћирилица
03/07/2015 |  12:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Бескућник за клавиром одушевио милионе (ВИДЕО)

Интерпретација познате пјесме бенда Styx "Come Sail Away" коју је на јавном клавиру у Сарасоти на Флориди извео један бескућиник одушевила је становнике тог града и он је убрзо постао хит на интернету.
Бескућник одушевио милионе - Фото: Screenshot/YouTube
Бескућник одушевио милионеФото: Screenshot/YouTube

Једна од пролазница Ароар Хенри примијетила је када је бескућник сјео за један од неколико јавних клавира, које је град недавно инсталирао и очарана његовим извођењем пјесме "Come Sail Away" мобилним телефоном је снимила његов наступ.

Снимак је постао хит на интернету са милионима прегледа, а велико интересовање покренуло је и медије да се ангажују и сазнају ко је бескућник за клавиром.

Испоставило се да је бескућник 51-годишњи Доналд Гоулд, војни ветеран и бивши маринац. Након што му је супруга преминула 1998. године постао је наркоман и изгубио је старатељство над сином који сада има 18 година.

Каже да није могао ни да сања да ће у његовом свирању уживати милиони људи. Како је рекао, на клавир је ставио капу и засвирао да скупи неколико долара за храну.

Медијии преносе да је сад покренута и акција како би се прикупио новац за Доналда да купи аутомобил, стан и заврши школовање.

Гоулд је студирао музику на Спринг Арбор универзитету и зна да свира "сваки инструмент од пикола до тубе".

Што се тиче клавира који је подсјетио свијет да "не треба судити о књизи према њеним корицама", он је један од шест који су постављени по граду у оквиру уметничког пројекта чији је циљ да подстакне пролазнике да спонтано сједну и засвирају као што је то учинио Гоулд.