latinica  ћирилица
16/07/2015 |  11:39 | Аутор: СРНА

Тегелтија-Стојанова: Меморандум о сарадњи у области унапређења ревизорске професије

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија и предсједник Савјета за унапређење и надзор ревизије Македоније Соња Гелова Стојанова су данас у Бањалуци потписали меморандум о сарадњи у области унапређења ревизорске професије и јавног надзора над радом друштава за ревизију.

Меморандумом је предвиђена размјена искустава и других облика сарадње, ради јачања квалитета и поузданости ревизорске професије, кроз регулисање и поступке у јавном надзору над ревизорском дјелатношћу, а ради заштите инвеститора и јачања јавног повјерења у ревизорске извјештаје на тржиштима капитала.

Стране потписнице меморандума обавезале су се и на размјену искустава у савјетовању, обукама и сродним услугама, те на размјену кадрова у тој области, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

Министар Тегелтија изразио је задовољство успостављањем сарадње између институција Српске и Македоније и очекивање да ће се будућом међусобном рамјеном знања, пракси и кадрова додатно ојачати јавни надзор над ревизорском дјелатношћу и унаприједити ревизорска професија у региону.