latinica  ћирилица
25/07/2015 |  19:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Кенијске бебе назване по Бараку Обами у част његове посјете

Неколико новорођенчади у Кенији названо је ноћас по америчком предсједнику Бараку Обами у част његове посјете овој афричкој земљи.
Обама у Кенији - Фото: ТАНЈУГ
Обама у КенијиФото: ТАНЈУГ

Како преноси АФП, многе мајке се надају да ће тиме повећати шансе својих малишана за успјех у животу.

Већ неколико младих Барака Обама расте у Когелу, кенијском селу из ког је потекао америчи предсједник. Али чим је Обама синоћ слетео у Најроби, двије мајке из западног града Кисуми одлучиле су да своје малишане назову по предсједниковом авиону, Ер Форс Ван

- Одлучила сам да сину дам име ЕрФорсВан Барак Обама тако да увијек подсјећа на Обамину посјету Кенији која представља велики благослов - рекла је једна од породиља, Луси Акињи Окот.

Друга, Луси Атиено је, пак, свог сина једноставно назвала ЕрФорсВан .

- Чула сам да је то најбољи авион јер се у њему вози моћни лидер Америке који је такође и Кенијац - објаснила је она.

Двојица ЕрФорсВан дјечака су међу осам беба које су на свијет дошле у петак увече у истој болници и које су назване по Обами, његовој супрузи или ћеркама.

- Јуче смо од 20.30 сати имали осам порођаја и све бебе су добро - казала је једна од болничарки, додајући да је од три новорођених дјевојчица једна названа Мишел, по америчкој првој дами, друга Малија, по старијој ћерки предсједничког пара, а трећа Малија Саша по обема Обаминим ћеркама.

- Не могу да замислим било које друго име за моју ћерку - рекла је Вилкистер Ањанго, која је за своју дјевојчицу изабрала име Малија Саша.

Засад нема информација да је неко дијете названо по Обамином блиндираном аутомобилу, популарно названом "`Д  Бист" (Звијер).