latinica  ћирилица
03/09/2015 |  17:59 | Аутор: РТРС

Требиње: Из градске касе 110.000 КМ за Вучуревићев нови аутомобил (ВИДЕО)

Иако је најављивао банкрот града и наводно провео мјере штедње и рационализацију градске касе, градоначелник Требиња Славко Вучуревић почастио се новим аутомобилом. И то не било каквим - из градске касе за новог Аудија А6 издвојено је 110.000 марака.
Требиње - Службени аутомобил градоначелника - Фото: РТРС
Требиње - Службени аутомобил градоначелникаФото: РТРС

Аутомобил ће служити углавном за вожњу управо првог човјека града и његових најближих сарадника.

Лимузина у возном парку Градске управе изазвала је велику пажњу становника Требиња, а њихова реаговања су различита.

Круг близак Вучуревићу налази оправдања. Многи јавно критикују ову куповину у времену у коме Град има бројне финансијске проблеме. Има и оних који не желе да коментаришу. Кажу да је сувишан сваки коментар, након три године власти, бројних неиспуњених обећања, дефицита у градском буџету и кредитних задужења.

Требињски НДП упутио јавну критику Славку Вучуревићу. Подсјећају да је за три године град задужио за 3,5 милиона марака, да градска управа има дефицит већи од 600.000 марака, запослени у градској управи нису примили зимнице, регрес, а у току су и отпуштања приправника.

Слободан Шараба, предсједник Градског одбора НДП-а Требиње, каже да требињска служба Хитне помоћи има дотрајале аутомобиле и да је било приличније аутомобил купити тој служби која спасава животе.

"Наше основно питање, зашто није градоначелник купио неку нормалну шкоду од око 30.000 марака... а остала у Дом здравља да спашавају животе нашим суграђанима", истиче Шараба.

И ми смо хтјели да питамо градоначелника како је купљен аутомобил, колико тачно је за ову куповину издвојено, али по ко зна који пут први човјек Требиња за нас није имао времена. Спекулише се да је аутомобил купљен на лизинг. Како год чињеница је да кошта око, за већину људи, баснословних 110.000 марака.