latinica  ћирилица
13/10/2015 |  14:48 | Аутор: СРНА

Српски мировњаци у Либану одликовани медаљама УН

У бази ""Miguel de Servantes" у Либану, у сектору "Исток" мултинационалне операције УНИФИЛ, додијељене су медаље плавим шљемовима из Србије, Шпаније, Ел Салвадора и Бразила, саопштено је из Министарства одбране Србије.
Српски мировњаци у Либану одликовани медаљама УН - Фото: ТАНЈУГ
Српски мировњаци у Либану одликовани медаљама УНФото: ТАНЈУГ

 У мисији УНИФИЛ у Либану тренутно је ангажовано 177 српских мировњака.

Ријеч је о најбројнијем контингенту Војске Србије, а њихова замјена планирана је за крај новембра.

За постигнуте резултате у извршавању задатака у тој мировној операцији, командант УНИФИЛ-а генерал Лућиано Портолано одликовао је команданта српског контингента мајора Владана Парезановића.

Медаље штабним официрима, припадницима Елемента националне подршке и вода за подршку уручио је бразилски адмирал Флавио Маседо, док су припадницима пјешадијског вода медаље уручили индонежански пуковник Јотанабеј Ам и либански пуковник Талиб Ханадех.

Командант УНИФИЛ-а захвалио је припадницима одликованих контингената за изузетне резултате у извршавању задатака, а владама њихових земаља на жељи и могућности да одрже и оснаже капацитет те мултинационалне операције, наводи се у саопштењу.

Осим бројних истакнутих званица, амбасадора, аташеа, припадника либанских власти и вјерских лидера. свечаности је присуствовао шеф цивилног дијела мисије Волфганг Вејсзегер.