latinica  ћирилица
13/10/2015 |  15:57 | Аутор: СРНА

Подгорица: Позив Столтенбергу на "слободну територију" испред парламента

Демократски фронт неће присуствовати заједничком састанку опозиције са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом у Скупштини Црне Горе, али су спремни да то ураде на "слободној територији испред црногорског парламента".
Протест у Подгорици (фото: Vijesti online) -
Протест у Подгорици (фото: Vijesti online)

Један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић рекао је на конференцији за новинаре да је тај политички савез добио позив да се шеф њиховог посланичког клуба састане са Столтенбергом.

"Због тога што ДФ не учествује у раду парламента, ми нисмо прихватили тај позив и упутили смо иницијативу Столтенбергу да, уколико жели да разговара о важним темама као што су разлози због чега најснажнији клуб посланика не учествује у раду парламента, можемо да се нађемо на овој слободној територији", навео је Медојевић.

У ДФ-у су, како је навео, спремни да Столтенбергу пренесу да ДФ протестује због тога што је већ доказана крађа на свим изборима, што сматрају да парламент није легитимно формиран на бази слободно изражене воље грађана, него на бази изборних крађа и да се у Црној Гори продубљује политичка криза.

Коментаришући данашњу сједницу Скупштине Црне Горе на Цетињу, он је рекао да је задовољан што су "опозиционе колеге прихватиле позив ДФ-а да не учествују у раду парламента".

Медојевић је навео да би остатак опозиције могао много да помогне и себи и ДФ-у уколико настави са бојкотом парламента.