latinica  ћирилица
19/11/2015 |  07:56 | Аутор: СРНА

Данас сунчано и мало свјежије

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано и угодно топло вријеме, али са мало нижом температуром ваздуха него претходних дана.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Највиша дневна температура од 14 до 19, на југу до 21 степен Целзијусов. У мјестима гдје ће се магла дуже задржати биће свјежије, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, а у планинама Крајине појачан јужни и југозападни.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно ведро вријеме са маглом и ниским облацима по котлинама и поред ријечних токова.

Соколац је јутрос у 7.00 часова био најхладнији са минус шест степени Целзијусових. У Гацку је измјерено минус пет, у Калиновику и Купресу минус четири.

Минус два било је у Шипову, Бугојну, Дрвару и Ливну, минус један у Источном Дрвару, Невесињу и Санском Мосту, а нула у Јајцу, Рибнику и Дрвару.

У Добоју, Приједору, Билећи, Новом Граду, Вишеграду, Рудом, Фочи и Зеници измјерен је један степен, у Бањалуци, на Хан Пијеску, у Сребреници, Мркоњић Граду, Српцу, Сарајеву, Стоцу, Љубињу и Тузли два степена, у Градишци и Горажду три, у Бијељини, на Иван-седлу, у Бихаћу четири, у Зворнику и Крупи на Уни пет, у Мостару и Требињу шест, на Бјелашници седам, на Чемерну и у Градачцу девет, а у Неуму и на Мраковици 11 степени Целзијусових.