latinica  ћирилица
19/11/2015 |  08:09 | Аутор: СРНА

СМ БиХ о именовањима у Обавјештајно-безбједносној агенцији

Савјет министара БиХ требало би данас да именује руководећа лица у Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић изјавио је раније да је добијено позитивно мишљење да су испуњене све законске претпоставке за именовање Османа Мехмедагића на мјесто директора OBA-e, Трифка Бухе на мјесто замјеника директора и Дамира Беванде на мјесто главног инспектора Агенције.

"С обзиром на то да су раније обављене консултације, добијена мишљења Предсједништва БиХ и Обавјештајно-безбједносног одбора који чине предсједавајући Савјета министара и његова два замјеника, ово је био трећи и завршни корак у процедури именовања руководства Обе и ово именовање ће се наћи на првој наредној сједници Савјета министара, односно већ у четвртак", рекао је Звиздић.

На дневном реду сједнице наћи ће се и Нацрт закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2016. годину, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ и Нацрт закона о измјени и допуни Закона о министарствима и другим органима управе БиХ.

Пред министрима ће се наћи и Нацрт закона о контроли спољнотрговинске промета оружја, војне опреме и робе посебне намјене и Нацрт закона о контроли спољнотрговинског промета робе двојне намјене.

Биће ријечи и о новом тексту Информације о потребним припремама за прве састанке заједничких органа БиХ и ЕУ, а у складу са одредбама Споразума о стабилизацији и придруживању.

На дневном реду је и Нацрт споразума о финансирању програма посебних мјера опоравка након поплава и управљање ризиком од поплава - дио који се односи на БиХ између ЕУ са основама за закључивање наведеног споразума.

Министри ће размотрити Информацију о сарадњи БиХ и Словеније у провођењу пресуде Европског суда за људска права у предмету "старе" девизне штедње Љубљанске банке и Приједлог мишљења о Приједлогу закона о конверзији кредита у швајцарским францима у КМ.

Савјет министара БиХ расправљаће и о Информацији о спровођењу платформе за расподјелу ДКП имовине бивше СФРЈ.

На дневном реду је и Информација Радне групе за мониторинг провођења одлука о безвизном режиму за грађане БиХ у ЕУ/Шенген у вези са најављеном депортацијом лица поријеклом из БиХ која се у Њемачкој сматрају економским мигрантима, односно "лажним азилантима".

Почетак сједнице најављен је за 10.00 часова.