latinica  ћирилица
19/11/2015 |  10:29 ⇒ 11:27 | Аутор: РТРС

Свјетски медији, портали из БиХ и региона о убиствима и карактеру напада у Сарајеву

Свјетски медији пренијели су вијест о убиству припадника Оружаних снага БиХ у Рајловцу, док је већина регионалних портала вијести из Сарајева пратила из минута у минут.

РТ истиче да је злочин починио "радикални исламист" који је приликом убиства узвикнуо "Алаху екбер".

Ројтерс је извијестио о нападу и пренио изјаву предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића који је рекао да је овај злочин "напад на државу".

"Times of Israel" је у свом извјештају истакао да је злочин вјероватно починио "радикални исламист".

Портал index.hr наводи да је "нападач из Сарајева био вехабија" док telegraf.rs наводи да се сумња на терористички напад.

Blic.rs пише да "Сарајево ноћас није спавало" као и да је завршен увиђај у кладионици у којој је вехабија убио двојицу војника уз узвик "Алаху екбер".

Sputniknews.com наводи да је због убиства подигнут степен готовости оружаних снага БиХ док rts.rs пише да су двојица припадника Оружаних снага БиХ убијена те да је нападач, којег сарајевски медији описују као припадника вехабијског покрета, извршио самоубиство у својој кући.

Avaz.ba пише да је СИПА преузела истрагу у случају двоструког убиства које се догодило у сарајевском насељу Рајловац и наводи да је из ове агенције речено да до сада прикупљене чињенице указују да у конкретном случају постоје одређени елементи кривичног дјела тероризма.

Dnevnik.hr у наслову наводи "Крај драме у БиХ - Све алудира да је ријеч о о терористичком нападу" док nezavisne.com пишу "Тероризам у Сарајеву - завршен увиђај у Рајловцу, предмет води Тужилаштво БиХ".

B92.net наводи да се убиства припадника Оружаних снага у БиХ истражују као акт тероризма.

Енес Омерагић извршио је двоструко убиство након што је из аутоматског оружја пуцао на двојицу војника који су одмах смртно страдали, док је једно војно лице и три цивила повријеђена. Омерагић је након удаљавања са мјеста злочина у својој кући извршио самоубиство.