latinica  ћирилица
19/11/2015 |  11:32 | Аутор: СРНА

Ђокић: Стварање институционалних услова за боље пословање

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић поручио је данас на отварању "Форума о привредној сарадњи Републике Српске и Србије Бањалука 2015" да власти у Српској непрестано раде на стварању институционалних услова за побољшање пословања.

Ђокић је у поздравној ријечи истакао да мала и средња предузећа у Српској чине 99 одсто укупне структуре предузећа, у којима је запослено скоро 75 одсто од свих запослених и која остварују 77,13 одсто укупних прихода, што говори колико су мала и средња предузећа битна.

Он је рекао да велики одзив на овом форуму показује спремност на међусобну сарадњу привредника Српске и Србије кроз даље развијање и јачање специјалних и паралелних веза и напора обје влада које чине у сегменту развоја малих и средњих предузећа.

Циљ "Форума о привредној сарадњи Републике Српске и Србије Бањалука 2015" је давање доприноса интензивирању сарадње привреда Српске и Србије, а примјери добре праксе биће представљени на форуму, као и могућности успостављања сарадње и одржавања непосредних сусрета између привредника.

На скупу учествује близу 200 представника малих и средњих предузећа, кластера и агенција са обје стране Дрине.