latinica  ћирилица
25/11/2015 |  06:30 | Аутор: РТРС

Француска: Један отмичар убијен, остали у бјекству

Талачка криза у којој је више људи рањено ватреним оружјем у Рубеу, граду на сјеверу Француске, окончана је, потврдили су француски званичници, јавља Ројтерс.
Талачка криза у Француској - Фото: РТС
Талачка криза у ФранцускојФото: РТС

Сви таоци су безбједни, саопштили су званичници Француске.

Државни тужилац из Лила, Фредерик Февр изјавио је да је у том инциденту у граду Рубеу, на самој граници са Белгијом, један отмичар убијен, а један ухваћен, док су остали у бјекству и за њима је организована потрага.

Првобитни план криминалаца био је да отму директора локалног огранка једне банке и за њега траже откуп.

Њих је, међутим, изненадила полиција, дошло је до размјене ватре, па су ушли у стамбену зграду и тамо узели таоце, рекао је Фавр.

Полицијски извори су рекли да су отмичари били добро наоружани. Није саопштено колико је укупно било отмичара, нити колико је људи било узето за таоце.

Нападачи наоружани калашњиковима, према речима очевидаца, држали су таоце у једној кући од 19 часова по локалном времену. Полиција је опколила подручје са ког су се чули пуцњи, јавио је РТЛ

"Тројица мушкараца са калашњиковима пуцала су на полицију, полицајци су узвратили ватром", рекао је један од очевидаца за "Раша тудеј" и додао да је много полицајаца на улицама.

Полицијски званичници су и раније навели да не постоји повезаност талачке кризе са терористичким нападима који су се 13. новембра догодили у Паризу, преноси АФП.

Приправност у Француској је на високом нивоу од терористичких напада 13. новембра у Паризу, у којима је погинуло 130 људи, тако да догађаји као овај у Рубеу, добијају већи значај него обично.

Извор: Б92/Тајуг