latinica  ћирилица
01/12/2015 |  16:03 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

Брчко- ученица у школи два пута претучена за 15 дана (ВИДЕО)

У Брчком случај вршњачког насиља. Ученицу трећег разреда Економске школе напале су двије вршњакиње које похађају Пољопривредну школу.
Брчко- дјеца - Фото: РТРС
Брчко- дјецаФото: РТРС

У школи и Одјељењу за образовање, о овом случају немају шта да кажу, а узрок напада истражује полиција. 

Мајка нападнуте ученицу тврди да је разлог напада то што је њена кћерка на друштвеној мрежи лајковала фотографију заједничког пријатеља. Ученице Пољопривредне школе су, тврди, њену кћерку напале металним боксером.

"Одвела сам то исто вече дијете на ургнетни, шили су јој усну. Директорица није била пристуна у школи. Ја само тражим заштиту за своје дијете. Моје дијете је претучено два пута у року 15 дана у овој школи", каже Адиса Побрић, мајка претучене дјевојчице.

Напад је пријављен полицији. Осим потврде да је ученица нападнута металним предметом, више детаља не саопштавају.

"Оно што могу потврдити је да ће полиција цјелокупан догађај истражити и да ће, у склопу добијених информација, сходно томе се одредити", изјавио је Халид Емкић портпарол Полиције Дистрикта Брчко.

Родитељи брчанских школараца, кажу да понашање основаца и средњошколаца, увелико зависи од кућног васпитања, али да постоји и одговорност институција.

Психолози кажу да се мора радити на превенцији вршњачког насиља, које је веома изражено, а кога се јавност сјети, само када се оно деси.

Статистичка истраживања у Брчком су поражавајућа. Сваки трећи ученик, је жртва је вршњачког насиља, која се манифестује на различите начине- од физичког до психолошког, које је са становишта струке још теже насиље, него физичко, јер оставља далекосежне посљедице.