latinica  ћирилица
11/02/2016 |  10:55 ⇒ 12:36 | Аутор: СРНА

Поповић: Усвајање механизма координације, удар на Српску

Политички аналитичар Гостимир Поповић изјавио је данас да је усвајање механизма координације на нивоу БиХ један од највећих удара на Републику Српску.
Гостимир Поповић (фото: facebook.com) -
Гостимир Поповић (фото: facebook.com)

"Усвојеним механизмом координације на нивоу БиХ Република Српска више неће моћи да доноси важне одлуке. Савјет министара БиХ је, усвајањем овог механизма, некоректно и непристојно искористио причу о предаји апликације за чланство БиХ у ЕУ", рекао је Поповић.

Он је истакао да институције Републике Српске морају адекватно одговорити на некоректан однос Савјета министара БиХ.

"Институције Републике Српске морају почети са веома снажном дипломатском иницијативом. Власт у Републици Српској мора помоћ тражити од институција Русије да би било спријечено урушавање Српске, као гаранта слободе српског народа у БиХ", додао је Поповић.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић потврдио је јуче да је Савјет министара усвојио механизам координације, као један од три главна услова, уз прилагођавање Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ и Реформску агенду, које је БиХ требало да испуни да би апликација БиХ за чланство у ЕУ постала кредибилна и прихватљива за Брисел.