latinica  ћирилица
11/02/2016 |  11:26 ⇒ 12:36 | Аутор: СРНА

Васић: Босић унижава Републику Српску

Члан Главног одбора СНСД-а Рајко Васић изјавио је да предсједник СДС-а "Младен Босић, својим провоцирајућим позивом да се распише референдум о такозваном Суду и Тужилаштву БиХ и изјавом да ће он и СДС изаћи и обавити своју грађанску дужност, пресудно национално питање Републике Српске своди на дужност инокосног грађанина".
Рајко Васић - Фото: Screenshot
Рајко ВасићФото: Screenshot

- Јасно је да он говори језиком Сарајева а не Републике Српске, језиком грађана а не Срба. Референдум је политичко питање права гласа и одлучивања Републике Српске. То није изјашњавање о самодоприносу - истакао је Васић.

Он је оцијенио да је "Босићева референдумска пинг-понг политичка игра са предсједником Републике, у ствари игра са Републиком Српском, коју он игра по кајданкама Сарајева и сарајевских амбасада".

- Република Српска треба до маја сљедеће године да распише референдум а бирачи ће, Босићеви и СДС-ови, и без Босићевог грађанског позива, подржати Српску. Али ће увијек остати записано да у Народној скупштини Босићев СДС није гласао за референдум - нагласио је Васић.