latinica  ћирилица
13/02/2016 |  08:05 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Случај "Павловић": Суд БиХ вечерас о захтјеву Тужилаштва за одређивање притвора

Тужилаштво БиХ данас је на рочишту пред Судом БиХ у предмету "Павловић и други" затражило да се осумњиченима одреди притвор од 30 дана, а одбрана је истакла да нема разлога за одређивање притвора.
Слободан Павловић (фото: cin.ba) -
Слободан Павловић (фото: cin.ba)

Тужилаштво је предложило Суду БиХ да се осумњиченима за финансијски криминал у вези са пословањем Павловић банке у Бијељини Слободану Павловићу, Петру Лазићу, Љиљани Гарић и Благи Благојевићу одреди притвор, јер, како кажу, постоји опасност да би напустили БиХ, ометали истрагу, те утицали на свједоке.

Одбрана је од Суда тражила да не прихвати приједлог Тужилаштва, истичући да нема разглога за одређивање притвора, те наводећи тешко здравствено стање Павловића, као и да остали осумњичени не могу утицати на свједоке.

Адвокат одбране Миодраг Стојановић рекао је да документација коју имају и коју им је доставило Тужилаштво БиХ довољно говори о томе да нема елемената кривичног дјела за које се терете осумњичени.

Суд БиХ вечерас би до 20.00 часова требало да донесе одлуку о захтјеву Тужилаштва БиХ за одређивање притвора.

Пипадници Агенције за истраге и заштиту БиХ су у четвртак, 11. фебруара, по налогу Тужилаштва БиХ, ухапсили власника Павловић банке Слободана Павловића, те још три службеника ове банке због сумње да су починили кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења и прање новца, а у вези са пословањем Павловић банке.

Након саслушања у Тужилаштву БиХ, бранилац осумњичених Миодраг Стојановић потврдио је да им се на терет ставља прање новца, злоупотреба службеног положаја или овлашћења и фалсификовање службене исправе.

Стојановић је категорично демантовао да је Слободан Павловић био у бјекству.