latinica  ћирилица
09/03/2016 |  14:23 | Аутор: СРНА

Мићић: Максимовић хоће "хљеба преко погаче"

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да кадидатура за градоначелника коју је данас објавио члан Покрета "Успјешна Српска" Златко Максимовић не изненађује, те да он хоће "хљеба преко погаче".
Мићо Мићић - Фото: СРНА
Мићо МићићФото: СРНА

"Максимовићева кандидатура за мјесто градоначелника Бијељине није нас изненадила с обзиром да он на томе ради већ неколико мјесеци - оснива ново удружење, нову странку и хоће 'хљеба преко погаче'", рекао је Мићић, који је поново кандидат СДС-а на ову функцију.

Он сматра да се сваки тим појачава кад неко уђе или изађе из странке, те да је "Максимовићев излазак из СДС-а очигледно ојачао ову странку и Савез за промјене који је јединствен у настојању да оствари своје циљеве".

"Ми смо потпуно сигурни да ћемо поново побиједити. Потпуно смо релаксирани што се тиче кандидатуре Максимовића и немамо никаквих проблема, јер смо сигурни у нашу побједу", каже Мићић.

Он је додао да је Максимовић данас поднио оставку и на чланство у СДС-у, а прије два дана је "написао да не чини ништа што би нарушило углед странке и да је ту као високи функционер странке".

Мићић, који је и предсједник Градског одбора СДС-а Бијељина, позвао је Максимовића да сада, кад је већ напустио СДС, врати све функције које је добио од те странке и да то учине и његови истомишљеници из Дома здравља Бијељина, чији је Максимовић директор.

"Нека врате све функције које су добили од СДС-а - и он и његови истомишљеници, који су одборници или се налазе на добро плаћеним функцијама па нека крену наново", поручио је Мићић.

Он сматра да је подршка СНСД-а Максимовићу краткорочна и да је он тој странци потребан као народни посланик, а не као кандидат за градоначелника.

"Да је СНСД озбиљно рачунао на мјесто градоначелниика имали би свог кандидата, а не би подржавали другог", каже Мићић.

Златко Максимовић, члан Покрета "Успјешна Српска", објавио је данас своју кандидатуру за градоначелника Бијељине на предстојећим локалним изборима.

Максимовић је изјавио и да је поднио захтјев за излазак из СДС-а, чији је био посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Изјаву подршке Максимовићевој кандидатури за градоначелника Бијељине, као кандидату Покрета "Успјешна Српска", данас су потписали Савез независних социјалдемократа, Демократски народни савез, Социјалистичка партија, Српска радикална странка, Српска напредна странка, Покрет за Семберију и Партија уједињених пензионера Српске.

Потписници ове изјаве навели су да ће сарадњу у предстојећем периоду заснивати на партнерству, транспарентности и одговорности.